ضرر استفاده از ظروف مسي
ضرر استفاده از ظروف مسي
استاد دانشكده علوم، تحقيقات و صنايع غذايي دانشگاه تهران گفت: پخت غذا در ظروف مسي ارزش غذا را كاهش ميدهد. به دليل اينكه مس با ماده غذايي تداخل ايجاد ميكند و ارزش غذايي را از بين ميرود.
وي گفت: آب وقتي در تماس با گوشت، حبوبات و مواد غذايي قرار ميگيرد بسياري از ويتامينها و املاح داخل آب ميرود و در داخل آب تغليظ ميشود. توصيه ميشود ماده غذايي را سريع بپذيم تا زمان پخت كم و آب غذا بهتر است كه با غذا مصرف شود.
اين متخصص اضافه كرد: براي حفظ ماده غذايي بايد بعد از پخت غذا سريع مصرف شود و اگر مورد مصرف قرار نگرفت. سريع سرد شود و در داخل يخچال گذاشته شود. حداكثر تا 24 ساعت در داخل يخچال امكان نگهداري غذا وجود دارد. بنابراين توصيه ميشود كه قبل از مصرف، غذا گرم شود و اگر آلودگي پيدا كرده از بين برود.
مشايخ گفت: غذا درست كردن در ظروف تفلون مناسب است. توصيه ميشود در ظروفي كه مجدداً تفلون كاري شده غذا تهيه نشود. بهتر است از ظروفي استفاده شود كه تفلون آن سالم باشد. اگر ماده غذايي با فلز تماس پيدا كند بسياري از مواد مغذي آن اكسيد ميشود و ممكن است فعاليت آنزيمها را از بين ببرد. همچنين باقي ماندن و وارد شدن فلز به غذا مسموميتهاي غذايي را ايجاد كند.
اين متخصص اضافه كرد: ظروف شيشهاي بسيار مفيد است مشروط به اينكه تحمل حرارت را داشته باشد. ظروف استيل هيچ گونه تداخلي ايجاد نميكند اما مطلقاً از ظروف مسي نبايد استفاده كرد. چون مس با ماده غذايي تماس برقرار، تداخل ايجاد ميكند و ارزش غذايي را از بين ميبرد. توصيه ميشود كه از ظروف مسي استفاده نشود. ظروف مسي اگر قلع اندود شود تماس مس با ماده غذايي ايجاد نميشود و به اين ترتيب اشكالي ايجاد نميكند.